Folkeverksted

Bruk vårt podcaststudio, 3D-printere og vinylkutter.

Drømmer du om å lage din egen podcast? Nå har du muligheten. Det er mulig å låne studioet vårt hver mandag ettermiddag. Eneste du må gjøre er å reservere tid i TicketCo og møte opp med en god ide om hva det skal snakkes om. Det tekniske ordner vi.

Karmøy folkebibliotek har et lite folkeverksted på biblioteket i Kopervik. Et folkeverksted er et verksted og møtested for deg som vil skape noe. Enten du er interessert i 3D-design, eller vinylkutting er dette stedet for deg. Vi har kurs og workshops for barn, voksne og ungdom, innen det forskjellige utstyret vi har tilgjengelig. Begrenset antall plasser på hvert kurs.

 

Vi har følgende utstyr til bruk i folkeverkstedet – design

  • Vinylkutter, Silhouette Cameo 4
  • Varmepresse til å feste vinyl på tøy.
  • 3D-printer Ultimaker 2+ (2 stk.)
     

Du kan også designe hjemme
3D-print: www.tinkercad.com (Gratis programvare). Send oss ditt ferdige design i .stl format til bru@karmoy.kommune.no


Vinyl: for å kunne bruke vinylkutteren må du laste ned gratis programvare fra https://www.silhouetteamerica.com/software til PC/mac eller mobil/nettbrett. Vi anbefaler å bruke PC/mac. Der har du flere verktøy å jobbe med.  Kom så til biblioteket i Kopervik og få kuttet designet ditt fra PC/nettbrett/mobil. Til nettbrett og mobil laster du ned Silhouette appen. Vi anbefaler å laste ned til egen enhet og lage en egen skybasert konto, da har du tilgang til ditt design uansett hvilken enhet du jobber fra. Hvis du ikke har tilgang er det fullt mulig å bruke PC-ene våre. 


Drop-in

Tid: kl. 15.00-18.00, mandag, tirsdag og torsdag

For hvem: Alle over 13 år
Påmelding: Det er ingen påmelding, bare å møte opp med egen PC/mac i barneavdelingen så hjelper vi deg i gang!

Pris: Gratis bruk av verktøy. Kostnader for vinyl eller ta med eget. 3D-print er gratis.

Kurs:
Gi oss gjerne en tilbakemelding hvis du ønsker kurs i 3D-printing eller vinylkutting. Vi setter opp kurs når det er mange nok som er interesserte.