Spillanbefalinger

​​​​​​

​​​​

Bildet viser omslaget til spillet Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake hvor Svampebob, Patrick og andre karakterer fra Bikinibunnen svirvler som de blir sugd inn til en annen dimensjon.. - Klikk for stort bilde

Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Hvem bor i en ananas dypt nede i sjøen? Svampebob og Patrick havner i trøbbel når de tilfeldigvis skaper en portal som suger ut alt fra Bikinibunnen inn i forskjellige «Ønskeverdener». Spill som Svampebob og hjelp til med å fikse kaoset i dette sjarmerende, morsomme og fargerike spillet.

Hvis du liker kaos, såpebobler, vittige kommentarer og kuttscener som "flere år senere", så anbefaler Bjørn-Erik dette spillet.

Tilgjengelig til Nintendo Switch.

Lån spillet

​​​​​

Bildet viser en fiskebåt som er på vei fra kai for å sette krabbetegner, og under havoverflaten kan vi se dyreliv og ei tegne. - Klikk for stort bilde

Fishing North Atlantic

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Dette er en fiskebåtsimulator hvor du skal tjene penger på fiske for å oppgradere båten og utstyret ditt. Spillet lar deg styre båten, fiske med not og tegner, gå rundt på båten med kapteins lue og sjøbein, og bestemme hva mannskapet skal gjøre.

Hvis du liker simuleringer og liker å bli sjøsyk (faktisk!), så anbefaler Bjørn-Erik dette spillet.

Tilgjengelig til PlayStation 4.

Lån spillet

​​​​

Bildet viser Guardians of the galaxy spillets omslagsbilde hvor de 5 medlemmene angriper noe vi ikke kan se bak kamera på en ukjent planet.  - Klikk for stort bilde

Guardians of the Galaxy

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Du er Peter Quill aka Star-Lord, medlem av Gardeners... eh Guardians of the Galaxy, og med 80-talls rock på Walkman-en redder du galaksen, nok en gang, sammen med Groot, Rocket, Drax og Gamora. Regn med å bruke minst 10 timer for å runde spillet.

Hvis du liker å følge en historie med action, eventyr, puslespill og veldig mye humor, så anbefaler Bjørn-Erik dette spillet.

Tilgjengelig til PlayStation 4.

Lån spillet

Bildet viser omslagskunst til PS4 spillet Hogwarts Legacy, hvor en ung student står med ryggen til oss på en klippe. Studenten har en tryllestav i hånden som lyser, og foran seg ser studenten ned i en dal og mot en stor et stort middelalder slott / festning. - Klikk for stort bilde

Hogwarts Legacy

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Velkommen til Hogwarts høyere skole for hekseri og trolldom! Du er tatt opp som student og skal nå lære deg å bli en tryllekunstner! Dette spillet lar deg utforske hele Hogwarts og omegn i en RPG (rollespill) oppbygging der du levler opp etterhvert som du lærer nye ting og får erfaring. Regn med å bruke 25 timer for å fullføre hovedhistorien, og 70 timer for å fullføre hele spillet.

Hvis du er fascinert av trolldom og fantastiske skapinger (og ikke minst liker Harry Potter bøkene/filmene) så anbefaler Bjørn-Erik dette spillet.

Tilgjengelig til PlayStation 4.

Lån spillet

Forside Zelda Tears of the Kingdom. Link sitter på en klippe i himmelen over Zelda-logoen - Klikk for stort bilde

Zelda: Tears of the Kingdom

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Opplev den store verdenen fra Zelda: Breath of the Wild, bare enda større. Reis opp til flyvende øyer, dypt under jorden eller gjenoppdag vakre Hyrule. Fylt av nye utfordringer og nøtter å knekke.

Gjertrud anbefaler dette spillet til deg som vil leve deg inn i en annen verden i lang tid.

Tilgjengelig til Nintendo Switch.

Lån spillet

Forside It takes two. To som desperat holder tak i en hvit løvetann. - Klikk for stort bilde

It takes two

Anbefaling fra biblioteksansatt:

It takes two er et sjarmerende spill for to personer. Man må være to spillere, og man må samarbeide for å løse forskjellige oppgaver og klare seg igjennom de ulike brettene. Samtidig er det en historie som fortelles, om Cody og May som skal skilles, og datteren deres reaksjon på dette.

June anbefaler spillet til alle som vil ha lett hodebry og masse artige spillemekanismer.

Tilgjengelig til Nintendo Switch.

Lån spillet

Forside Pode. De to små figurene holder hender. - Klikk for stort bilde

Pode

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Et utrolig sjarmerende eventyr for 1 til 2 spillere om en liten stein som hjelper en fallen stjerne å finne veien hjem. Et spill man lett kan sette pris på i flere aldersgrupper.

Hege anbefaler dette norskproduserte spillet til alle som vil ha en visuelt nydelig spillopplevelse, uten mye stress og farlige motstandere. 

Tilgjengelig til Nintendo Switch.

Lån spillet

​ 

Forside Mario+Rabbids Sparks of Hope. Alle karakterene i collage. - Klikk for stort bilde

Mario+Rabbids: Sparks of Hope

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Den onde skapningen Cursa har kastet galaksen ut i fullt kaos og det er opp til Mario og vennene hans å redde galaksen. Et veldig gøyalt spill med god gameplay og en spennende historie i bakgrunn. Her får du nostalgien med velkjente Mario karakterer, sammen med en god dose hysterisk morsomme Mario-cosplayende Rabbidsfolk.

Hege anbefaler dette spillet for alle som liker en underholdende "det gode mot det onde"-spillopplevelse, og så klart til alle Mario-fans der ute.

Tilgjengelig til Nintendo Switch.

Lån spillet

Azul forside. 5 ganger 5 mosaikkbrikker og logo. - Klikk for stort bilde

Azul

Anbefaling fra biblioteksansatt:

Velg brikker som ligger på bordet og bruk dem til å lage mønster som gir poeng.

Gjertrud anbefaler dette spillet til deg som liker en blanding av enkelt design og mye strategi.

Brettspill designet av Michael Kiesling.

Lån spillet