Wells & Wong-mysteriene av Robin Stevens

Daisy Wells og Hazel Wong er to unge jenter som møtes på engelsk kostskole på 30-tallet. De har det dessverre med å ramle over mordgåter.

Daisy er erkebritisk og kommer fra en fin familie, mens Hazel kommer fra en nyrik familie i Hong Kong. Hazels pappa er veldig glad i alt som er britisk, og sender derfor sin datter for å få sin utdannelse der. Jentene befinner seg altså på Daisys hjemmebane. Og selv om jentene er forskjellige på alle måter, så blir de bestevenninner.

I den første boken, Et høyst upassende mord, finner de en av lærerinnene død i gymsalen. Det er ikke til å komme bort fra at det har skjedd et mord. Dette vil Daisy og Hazel komme til bunns i. De begynner å etterforske mordet ved å spionere på, og avlytte lærerne, og ved å snike seg inn på andres rom på nattestid. Tenk om det er en seriemorder løs på skolen?

De neste bøkene i serien heter Arsenikken er servert, Mord på første klasse og En hemmelighet for mye – og det er nok lov å håpe på at det kommer flere.

En skulle jo tro at to unge jenter kunne oppleve litt andre ting enn å ramle opp i mordgåter både i løpet av skoleåret og sommerferien, men det er nå det som skjer. Men man får også et fint innblikk i kostskolekulturen i disse bøkene. Det er store bygninger med kriker og kroker, dårlig mat i spisesalen og hjemlengsel i sovesalen. Fortellingene er krydret med intriger mellom jentene, ikke minst mellom yngre og eldre elever. Og det er jo en del rare lærere på skolen – en av dem er kanskje en morder?

Lån bøkene på Karmøy folkebibliotek. Du kan lytte til vår anbefaling av Wells & Wong-serien i vår podcastserie Bokfriminuttet.