Digitale aviser og tidsskrift (PressReader og Avistjenesten)

Les aviser og tidsskrift i fulltekst på nett.

Pressreader

PressReader er en tjeneste som Karmøy folkebibliotek abonnerer på og som gir deg tilgang til 7000 ferske aviser og tidsskrifter på over 60 forskjellige språk. Det er i alt cirka 70 norske tidsskrifter og aviser. Du kan lese så mange aviser/tidsskrifter du vil . 

Biblioteket har dessverre ikke mulighet til å påvirke utvalget aviser i tjenesten.

Logg deg på Mine sider på web eller logg deg inn i Bibliofilappen. Har du ikke lånekort? Ingen problem, du kan få et digitalt nasjonalt lånekort ved å logge inn med elektronisk ID som BankID og MinID.

I Bibliofil: Velg Meny – Digitale tjenester – PressReader. Nå har du tilgang.

Du kan også laste ned PressReader-appen. Du må åpne PressReader via menyen i Bibliofil for å kunne lese gratis i PressReader-appen.

App store Google Play

Avistjenesten til Nasjonalbiblioteket

Avistjenesten til Nasjonalbiblioteket er bare tilgjengelig i bibliotekets lokaler. Samlingen består av ca. 50 000 bind, og inneholder både riksaviser og lokalaviser, og har aviser tilbake til 1763 og frem til i dag.

Du kan få tilgang til å lese disse avisene. Aviser som er tilgjengelig lokalt er merket med “Tilgang i norske bibliotek”. Avisene vil være tilgjengelig i 14 dager etter utgivelsesdatoen, og du kan laste ned artikler som PDF og lagre dem eller skrive dem ut. OBS! Enkelte aviser kan ikke leses i våre lokaler. Disse er merket med “kan kun åpnes i Nasjonalbiblioteket”.

For å få tilgang må du bruke innlogging du får fra biblioteket. Du kan bruke bibliotekets PCer eller ditt eget.

Slik får du tilgang:

  • Spør en bibliotekansatt om å lage et brukernavn og passord for deg
  • Gå inn på Nasjonalbibliotekets nettsider og logg inn med utdelt brukernavn og passord
  • Velg feltene for “Med lokal bruker”