To barnebøker om koronaviruset

I 2020/2021 finnes det neppe et mer aktuelt tema enn korona. To lettfattelige barnebøker om virus er allerede på hyllen.

Først kan vi nevne Sammen mot korona! illustrert av Kasandra. Denne er myntet på de yngste leserne – egentlig passer den best for de som må bli lest for (i alderen 3 – 6 år). Det er lite tekst, men mange fargerike illustrasjoner. Boken er meget pedagogisk, og forklarer smittevern på en enkel måte. Boken tar også sikte på å lære barna å være takknemlig for de som jobber i helsevesenet – superhelter i munnbind.

Andre bok ut er Virre Virus av Helga Johanne og Kjetil Stjørdal (barnelege). Den passer for litt eldre barn (i alderen 6 – 9 år), og forteller om flere virus enn kun koronaviruset. Her er det dermed litt mer tekst, men fortsatt mange illustrasjoner. Også her er det fokus på hygiene og smittevern, men vi får også lære litt om kroppens fantastiske immunforsvar. Også denne boken er veldig pedagogisk, og vi følger den snille Virre Virus på eventyr inne i 7 år gamle Jonas’ kropp. Hva møter han der inne?

Lån Sammen mot korona! og Virre Virus på Karmøy folkebibliotek. Du kan også høre barnebibliotekarene prate om disse og flere gøye barnebøker i vår podcastserie Bokfriminuttet