Spesialklassen av Flu Hartberg (2020).

Den grafiske romanen Spesialklassen er en skikkelig tøysete sci-fi-fortelling lagt til et ungdomsskolemiljø. 

Rumpedød! Det er nettopp det Steven Rasmussen en dag går opp til tavlen og skriver med store bokstaver midt i timen. Hvorfor?? Det kan ikke engang Steven selv forklare. Han kan faktisk ikke huske den flaue hendelsen heller.

Steven Rasmussen er i utgangspunktet en privilegert ungdom. Flott og sporty, med søkkrik far. Det er mildt sagt ingenting å si på selvtilliten hans. Men så begynner altså rare ting å skje – han gjør meget pinlige ting helt på autopilot. Det er jo litt krise, kan man si.

Resultatet av en rekke hendelser hvor Steven går langt over streken, er at han havner i spesialklassen på skolen. Er det noe Steven avskyr er det spesialklassen. Det er de overintelligente, etter hans mening sosialt tilbakestående, elevene som går der. Men spesialklassen vil gjerne hjelpe Steven. For er det ikke slik at Steven har fått operert en chip inn rett over øret sitt, en iBrain? Kan den ha noe med alle pinlighetene å gjøre?

Nå er saken den, at det er Stevens søkkrike far som eier iBrain-bedriften. Det må ikke komme ut at Steven og klassekameratene mistenker at det er noe riv ruskende galt med iBrain. De nye vennene iverksetter derfor en topphemmelig operasjon. Håpet er å komme til bunns i det hele litt kvikt, for Steven vil helst ikke gjøre flere pinlige stunt!

Lån Spesialklassen på Karmøy folkebibliotek, og lytt til vår anbefaling av den i vår podcast, Bokfriminuttet.