Skoddefyrstens hevn av Lars Mæhle (Krimteam Siri & Max 1, 2015).

Lensmannen i Heimvik er en engstelig fyr. Heldigvis har han gode hjelpere i Krimteam Siri og Max.

Siri liker klatring og karate, mens Max er supergod i matematikk og i å løse gåter. Dessuten liker han krimbøker og sjakk. De to er begge 12 år, og passer veldig godt sammen siden de er så forskjellige. Den nevnte lensmannen i Heimvik er Siris bestefar. De er nødt til å trå til og hjelpe ham hver gang det skjer noe mystisk i den lille byen. Noe mystisk i lille Heimvik? spør du kanskje. 

Ja, nå har noen brutt seg inn i veterinærens dyrebutikk og stjålet masse medisiner og vaksiner som er til dyr. Hovedmistenkt:  Skoddefyrsten! Hvem er Skoddefyrsten? spør du kanskje.

Skoddefyrsten er Heimviks sorte får, for han bruker visst narkotika. Dessuten er han lett gjenkjennelig i sin lange frakk og genser med  den store hetten trukket godt ned over ansiktet. Det Skoddegreiene kommer av at det ofte er tykk tåke, eller skodde i Heimvik. Nå har et vitne sett at denne typen løp bort fra dyrebutikken på klokkeslettet rett etter innbruddet. Men Siri og Max tenker ikke å forhaste seg, og tar en prat med dette vitnet. For har han, eller noen andre for den del,  noen gang sett ansiktet til denne Skoddefyrsten? 

Du kan låne Skoddefyrstens hevn, den første av tre bøker om Krimteam Siri & Max, Karmøy folkebibliotek. Lytt gjerne også til vår anbefaling av den i vår podcastserie, Bokfriminuttet