Purriot-serien (2012 – 2019) av Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbu har sammen laget bøkene om mesterdetektiven Purriot. Selv om han er en purreløk, ser han mistenkelig lik ut en annen kjent mesterdetektiv, nemlig Hercule Poirot. 

Foreløpig har vi 6 stykker i serien om den pertentlige Purriot, og for hver bok blir vi jo mer og mer kjent med hva slags type han er Purriot er (fisefin, glad i mat), samtidig som vi også treffer mange av det samme personene i hver bok, som Purriots kone Paprika (impulsiv) og politiinspektør Gurk (slurvete). I hver bok er det selvsagt et nytt mysterium.

Den første boken i serien heter “Purriot og den usynlige mannen” og den nyeste heter “Purriot og den hodeløse kvinnen”. Det meste av handlingen foregår på Hurlum eller Hurlumheia, og vi snakker om overfallssaker, verdifulle gjenstander som forsvinner, uerstattelige ski som fordufter fra skimesterskap, og hver gang er det mange mistenkte.  

Purriot-bøkene er koselige, morsomme og pirrer nyskjerrigheten. Hva er løsningen? 

Du kan låne bøkene om Purriot på Karmøy folkebibliotek, og dessuten lytte til vår anbefaling av dem i vår podcastserie, Bokfriminuttet