En hemmelighet for mye (Wells & Wong-mysteriene 4, 2020) av Robin Stevens

Et nytt skoleår er i gang på Deepdean, og en mørk høstkveld da alle elever er samlet til feiring med bål og fyrverkeri, mister selve topptillitsjenta livet. Lærerne sier at det et tragisk uhell, men Daisy og Hazel setter straks seg selv på saken!

Den fryktede og hatede topptillitsjenta Elizabeth Hurst blir funnet død rett under nesen på alle elevene etter at fyrverkerishowet er over. Hun har tilsynelatende tråkket på en jernrive, og fått et dødelig slag i hodet. Vaktmester Jones, som vanligvis er så ryddig og samvittighetsfull, får umiddelbart fyken for å ha opptrådt uaktsomt. De fleste trekker i all hemmelighet et lettelsens sukk over at den usedvanlig nådeløse topptillitsjenta Elizabeth ikke kan herse med dem lenger. Stemningen på Deepdean har rett og slett ikke vært god, og det er ingen andre enn Elizabeth og hennes fryktede venner i “Femmerbanden” sin skyld. Det som er mer mistenkelig er at de store jentene i den hatede «Femmerbanden» – Margaret, Una, Florence, Enid og Lettice – heller ikke later til å være lei seg for at Elizabeth er død. De virker like lettet som resten av elevene på Deepdean. Det går ikke lang tid før Daisy og Hazel skjønner hvorfor. Elizabeth hadde en tykk bok med hemmeligheter om de fleste på skolen. Plutselig er et vell av hemmeligheter spredt – løsrevne blad fra Elizabeths ufyselige bok er spredt ut i vinden i skolegården! Stemningen på skolen går fra dårlig til nærmest manisk. Daisy er overbevist om at de står overfor et planlagt, kaldblodig mord.

Fulle av skadefro hyler skolens jenter ut de hemmelighetene de finner. Hvilken av hemmelighetene er vond nok til å drepe? Detektivbyrået settes i sving. Daisy og Hazel får dessuten hjelp av Lavinia, Beanie og Kitty, og dermed kan de fem fjerdeklassingene spionere på hvert sitt medlem av den ekle «Femmerbanden». Kommer morderen til å oppdage hva de holder på med, og kverke dem også?

Det brygger dessuten opp til storm innad i detektivbyrået, for Hazel har sin egen hemmelighet, noe den kvikke Daisy har fått ferten av. Klarer jentene å renvaske vaktmester Jones og avsløre morderen som går midt i blant dem – før hele detektivbyrået bryter sammen?

En hemmelighet for mye er fjerde bok i Wells & Wong-mysteriene.

Boken kan også lånes som e-bok i Allbok.