Om biblioteket

Om Karmøy folkebibliotek

Biblioteket har fire avdelinger. Hovedbiblioteket ligger idyllisk til ved sjøen i sentrum av Kopervik i samme bygg som Karmøy Kino. Vi har tre avdelinger som ligger i Skudeneshavn, Åkrehamn og på Norheim.

Biblioteket driver utstrakt samarbeid med andre virksomheter og har utadrettet formidling med egen blogg, fast spalte i lokalavisa med bokanbefalinger og stor aktivitet på sosiale medier.  Vi har mange faste aktiviteter som blant annet leseaksjonen Sommerles, eventyrstunder, bokanbefalinger til påske og høstens nye bøker. Vi har også et «bok og film» prosjekt i samarbeid med den Kulturelle skolesekken og kinoen.

I tillegg har vi et samarbeid med Storhall Karmøy, der vi har plasser et parkert bibliotek sammen med et parkert piano. Her kan du låne en bok, et tidsskrift eller en film. Ingen lånefrist eller purregebyr. Har du en bok du har lest, som du ønsker å dele med andre, kan du sette den der til glede for nye lesere. Det parkerte pianoet er tildelt av JM Norway og vi samarbeider med Karmøy kulturskole og holder jevnlige pianokonserter.

Vi er medarrangør i Litteratur- og kulturfestivalen SILK som blir arrangert i Skudeneshavn i begynnelsen av november hvert år.

For å imøtekomme kravet om møteplasser har biblioteket lagt til rette for dette i stor grad, og i tillegg til mange sittegrupper har vi egne leseceller til studier, eget eventyrrom og en ungdomsavdeling som er er plassert i «Grottå». Det er gratis WiFi og publikumsPC’er kan lånes på alle avdelingene. Barne- og ungdomsavdelingen i Kopervik har henholdsvis Wii og PS4.

Vi har blitt et «Meråpent» bibliotek. Det vil si at du ved å inngå en skriftlig avtale med biblioteket, kan låse deg inn i biblioteket med lånekortet og pinkode i tidsrommet 07-23, 365 dager i året. Biblioteket kommer til å være bemannet i de samme tidspunktene som i dag.

Dette og mye mere tilbyr vi ved Karmøy folkebibliotek!

3Dprinter
Aviser og tidsskrifter
Brettspill
E-bøker
Faglitteratur
Film på DVD og Blu-ray
Kopering/scanning
Lydbøker på CD og mp3
Lokalsamling
Playstation 4 spill
X-box one spill
Skjønnlitteratur
Språkkurs
Tegneserier
Vinylkutter