Mot og mysterier-serien av Dag Otto Lauritzen

Ny spenningsserie for deg mellom 8 og 13 år – og kanskje litt oppover.

I disse bøkene møter vi Hannah på 13 år, som er datter av den lokale politimannen. Hun elsker å finne ut av hemmeligheter, og slekter gjerne litt på sin far der, som er politimann. I tillegg satser hun knallhardt som syklist, og har satt seg høye mål der. Bestevennen til Hannah heter Einar, han har en kjæreste som heter Caroline – og sammen med Hannahs hund Turbo danner de en detektivklubb. Einar bor hos bestemoren sin, men hvorfor det har seg slik, er Einar nokså hemmelighetsfull om.

På skolen blir de mobbet av Ella og gjengen hennes, men Hannah er egentlig veldig betatt av Ellas storebror, Jakob.

Bok nummer 1 heter Tåkedis, og i denne fortellingen finner Hannah en jakke i sjøkanten. Det blir snart klart at de tre vennene med hunden Turbo står overfor et mysterium. Det er kommet noen amerikanske forretningsfolk til byen, og de har forbindelser til en lokal skurk som er mistenkt for utpressing og skattesnusk. Deretter viser det seg at lederen for miljøpartiet er savnet. Alt dette vil Hannah, Einar og Caroline etterforske, noe som selvsagt bringer dem opp i mange skumle situasjoner.

Bok nummer 2 heter Fullmåne. Folk i Lillehavn blir syke, og alle lurer på om det er en epidemi på gang. Men Hannah og Turbo finner en etikett merket “Glyfosat” ved drikkevannskilden til byen. Dette er et veldig giftig ugresmiddel. Har innbyggerne i Lillehavn rett og slett blitt forgiftet? Dette må vennene i Mot og mysterier-klubben komme til bunns i.

Bok nummer 3 heter Tidevann. Her finner de en flaskepost datert 1945, som kommer fra en tysk soldat. Der avsløres det at tyskere har gjemt unna en gullskatt og et verdifullt Munch-maleri som tilhører Lillehavn! Dette vet tydeligvis flere om, for nå kommer det noen skumle skattejegere til byen. Dette resulterer i et ulidelig spennende kappløp – for Hannah, Einar, Caroline og Turbo vil ikke la disse fremmede typene stikke av med skatten.

Mot og Mysterier passer for barn i alderen 8 – 13 år, og er et samarbeid mellom tidligere proffsyklist og fjernsynspersonlighet Dag Otto Lauritzen og krimforfatter Frode Eie Larsen. Gjennom hele serien er det et spenningsmoment, som trolig ikke vil bli løst eller avslørt før i siste bok i serien.

Lån Mot og Mysterier-serien på Karmøy folkebibliotek. Du kan lytte til vår anbefaling av den og flere andre bøker i vår podcastserie Bokfriminuttet.