Lightfall 1 : Kampen mot mørket av Tim Probert

Tegneserieroman om kampen mellom det onde og det gode. 

Mystiske vesener truer med å legge planeten Irpa øde. Barnet Beatrice (Bea) er den eneste som kan redde planeten. Hun bor sammen med bestefaren Alfirid, som faktisk er en gris og katten Nimm. En dag møter Bea Cadwallader, eller cad, som er galdurianer. Er han den siste galdurianer, mon tro? Egentlig døde dette folket ut for 500 år siden. Cad vil egentlig ha hjelp av Alfirid til å finne flere av sitt eget folk, men det kommer en del hindringer i veien, som vi ikke skal nevne her, og det er mange farer som lurer i mørket.  

Dette er en vakker bok på mange måter, ikke minst er tegningene nydelige. Fortellingen er befolket av mange rare vesener, foruten Cad og Alfirid. Vi møter kjempekrabber, rottetyven, tentakkelmonstre, sultne øgler, for å nevne noen. Det er dessuten en spennende fortelling, og den vil garantert appellere til alle som liker Amuletten-serien. 

Lightfall : Kampen mot mørket kan lånes på Karmøy folkebibliotek, og du kan lytte til vår anbefaling av den i podcastserien vår Bokfriminuttet