Katt savna og Jordskjelvhjerte av Camilla Dahle Otterlei

Simone liker å være med Peter, men det vil hun for alt i verden ikke at noen andre skal finne ut. 

Dette er en ny serie for lesere mellom 9 og 12 år som starter med Katt savna (1, 2019). Her møter vi Simone, og hun er et ekte kattemenneske! Men katt, det har hun ikke. Pappa er nemlig allergisk. Mamma har kanskje ikke så mye hun skulle ha sagt, for hun er så sjelden hjemme, på grunn av sin krevende jobb. Et kjæledyr hadde vært kjærkomment selskap. Så begynner Peter I klassen, og vil at Simone skal se nærmere på en skadet katt som han har gjemt I kjelleren. Hun og ingen annen kan  vel hjelpe katten å bli frisk igjen? 

Nå er visst ikke Peter så populær blant de andre på skolen, han er vel ikke kul nok. Simone synes det er flaut å bli sett sammen med Peter. Dessverre begynner hun å lyve ganske mye for å skjule vennskapet med stakkars Peter.  

Bok nummer 2 i serien, Jordskjelvhjerte (2, 2020) spiller hamsteren Lucky-Line en sentral rolle. Simone og Peter eier denne hamsteren sammen og nå kler de henne opp I kule kostymer, og lager en populær YouTube-kanal. Dette kommer mildt sagt I konflikt med klasseveninnen Leahs planer. Hun vil nemlig heller at Simone skal bidra til hennes YouTube-kanal. Men de to er jo egentlig ikke så gode venninner, det eneste som holder dem sammen er deres felles venninne, Eline. Så en dag kommer ikke Eline på skolen. Hun er blitt syk, og blir lenge borte. Kanskje YouTube ikke er så viktig likevel? 

Du kan låne både Katt savna og oppfølgeren Jordskjelvhjerte hos oss, og også høre vår anbefaling av dem i vår podcastserie Bokfriminuttet