Frida og jakten på nesehårene (2020) av Frode Øverli.

Frode Øverli er nok mest kjent for tegneseriestripene om Pondus. Men han har også skrevet en artig barnebok som heter Frida og jakten på nesehårene. 

Lesere som kjenner til, og setter pris på, Øverlis andre verk, univers og humor kan nikke anerkjennende til valg av tittel på denne barneboken. Det er også en grafisk roman, og faktisk er det kjente Pondus-karakterer som er med her. Hovedpersonen Frida er jo datteren til Pondus, og med seg på nesehår-eventyr er hennes beste venn i livet, familiens hund, Bjarne.  

Plottet er som følger: Frida og hunden leker sammen dagen lang, og om natten ligger Bjarne ved sengen til Frida og passer på. Eller gjør han nå det? En natt kommer nemlig et grønt vesen på besøk om natten og presenterer seg som Mister Buxen, Hofftjener hos kong Bob av Mellomland. Kong Bob har sendt bud etter Frida. Og Frida blir med til Mellomland. Årstidsharpen (hva det er, må du lese deg til) deres er ødelagt, den trenger ny strenger, det vil si, nesehår som må hentes i Rallarheim. 

Som vi alle vet er nesehår helst å finne inne i noens nese, og i dette tilfellet er det inne i nesen til et skremmende troll, som altså holder til i Rallarheim. Men hvorfor akkurat Frida? Hun er modig – og akkurat passe liten til å komme  til inni trollnesen. 

Vi møter mange artige karakterer, og det er et forferdelig snøvær og mange farer på veien til Rallarheim. 

Lån Frida og jakten på nesehårene på Karmøy folkebibliotek, og lytt til vår anbefaling av den i vår podcast, Bokfriminuttet