Familen Schwindel av Julian Clay, illustrert av David Roberts (2016).

Hva gjør hyenene Flekken og Susanne når de ser et ektepar bli slukt av en svær krokodille? Stjeler identiteten deres og flytter til England, selvsagt. Møt familien Schwindel! 

Familien Schwindel, eller The Bolds, som den heter på engelsk, er en humrende humoristisk bok om hva som kunne ha skjedd dersom et par hyener ga seg ut for å være helt vanlige mennesker (Dette er nemlig en heeelt sann historie, ifølge forfatteren). De må for det første ikke le fullt så ofte og så høyt som hyener gjør der ute på savannen. Og de må jo faktisk gå på to bein, og gjemme den bustete halen og de store ørene. Og helst ikke grave tunneller i hagen med bare potene. Eller å gni rumpa mot buskene i hagen for å markere reviret sitt. Spesielt ikke mens den mistenksomme naboen spionerer på dem bak gardinen sin.

Det går noenlunde greit, til og med når det blir en familieforøkelse. Men det viser seg at det er litt hjemlengsel inne i bildet også. Det er ikke bare bare å plutselig måtte tjene penger for å få råd til en ordentlig kjøttmiddag fra supermarkedet. Heldigvis er hyener meget intelligente dyr med et upåklagelig humør. Hva kan gå galt? 

Fortsetter i Familien Schwindel åpner dørene (2016), Familien Schwindel på ferie (2017) og Familien Schwindel i trøbbel (2018). Vi har dem også på engelsk – The Bolds! Lån dem på Karmøy folkebibliotek. Lytt også til vår anbefaling av denne morsomme serien i vår podcastserie, Bokfriminuttet