Dyrenes detektivbyrå av Endre Lund Eriksen og Gisle Normann Melhus

Et merkelig detektivbyrå – drevet av dyr! 

I denne serien, som i skrivende stund består av to bøker, møter vi hvalrossen Carl Berner, tidligere lynskarp privatetterforsker i Oslo – nå tunghørt pensjonist i den lille byen Nordlund. Der har han et slags detektivbyrå i drift, men det skjer fint lite i den søvnige byen. Dermed får Carl Berner god anledning til å sove ganske så mye og dessuten spise livretten tørrfisk. Engasjert i detektivbyrået er en mildt sagt energisk mink, som heter Mirja – hun vil helst arrestere først, og stille spørsmålene siden. Og det kan raskt gjennomføre, siden hun har svart belte i diverse kampsporter. Med på laget har de også jenta Nora, som kjeder seg på skolen, men er veldig glad i både dyr og mysterier. 

I den første boken, “Kattenapperen“, er en klassevenninne av Nora blitt frastjålet pusekatten sin. Som du kanskje skjønner, har de tre detektivene i Dyrenes detektivbyrå litt ulik tilnærming når det gjelder jakten på den skyldige. Men de må finne ut hvem som har katten og sikre seg at katten har det bra!

I bok nummer to “Hvem forgiftet Hennie Hvalen?“, er saken, som tittelen antyder, den at en hval er forgiftet og blitt alvorlig syk. Hvem er det som slipper farlig, giftig avfall rett ut i havet? 

Dyrenes detektivbyrå er en spennende, fartsfylt og humoristisk serie, og mange som kjenner Endre Lund Eriksens skrivestil, vil finne glede i denne nye serien også. 

Lån bøkene på Karmøy folkebibliotek, og lytt til vår anbefaling – og flere – i Bokfriminuttet