Din fantastiske hjerne : slik virker den (2021) av Betina Ip.

Allerede når vi er født, er alt vi trenger i vår fantastiske hjerne på plass. Så er det bare å passe godt på den resten av livet. 

Din fantastiske hjerne er en bildebok og faktabok skrevet av hjerneforsker Betina Ip. En jente og en klok ugle guider oss gjennom forskjellige deler av hjernen, og hjernen din er stjernen i denne boken! Boken er lettfattelig, undrende, fargerik og pedagogisk. Dermed er det bare kos – og litt hjernetrim – å lese om dette store under og mysterium som menneskehjernen er. Det foregår veldig mye i hjernen på én gang. Det skulle nesten ikke gå an. Her får du vite det viktigste og det du lærer bør gjøre deg stolt av hjernen din. 

En av tingene som er særs fascinerende er måten beskjeder går fra den ene hjernecellen til den andre og tilbake igjen lynkjapt! Hjernen elsker å lære, elsker å løse problemer, og den liker når du beveger kroppen. Trim for kroppen er også trim for hjernen. Det er god trim for dine millioner og milliarder av hjerneceller å sette seg ned med denne boken, og det er dessuten underholdende for både liten og stor. Hjernen din trenger jo også kos og stell : nok hvile, sunn mat og å være sammen med gode venner. Alt dette er bra for hjernen din. 

Lån Din fantastiske hjerne på Karmøy folkebibliotek, og lytt til vår anbefaling av den i podcastserien Bokfriminuttet