David Walliams’ bøker er kloke og morsomme!

Gutten i kjolen. Tante Grusom. Midnattsgjengen. Gangsterbestemor. Verdens verste barn. Dette er noen av de bøkene David Walliams har skrevet. Dersom du har lest og likt Roald Dahls bøker er dette noe for deg!

David Walliams’ bøker er veldig humoristiske, ofte med litt svart humor, men alltid med varme. Walliams’ karakterer er noen ekte originaler, på godt og vondt. De er ofte mennesker som kjører sitt eget løp, og har sin egen stil. Det betyr at de ikke vil gjøre som alle andre. Det er en av grunnene til at David Walliams’ bøker er godt selskap – vi ser at andre også er litt egne og småsprø, og så føler vi oss kanskje litt mindre alene.

Det er forferdelig mye tull og tøys i disse bøkene, men vi skal ikke overse at man kan si mange kloke og viktige ting, selv om det er pakket inn i spøk og moro. Dette er David Walliams god på. Trolig ønsker Walliams å fortelle leseren at det er mye forskjellig som kan være helt normalt, men at de som går over streken og er hensynsløse, må skjerpe seg. Det er jo ikke alt som er greit. Det ser vi mange eksempler på i “Verdens verste barn”-bøkene. Sindre Sikkel vil bare sove 365 dager i året, samme hva det er han egentlig burde ha gjort i stedet, mens Fise-Lise er så flink å fise at hun nesten blir berømt – men så klarer hun ikke å slutte å fise. Så moralen er nok ofte: ikke overdriv!

En storfavoritt er boken om Herr Stink. Den kan du lese vår omtale av her.

I tillegg kan vi nevne den nokså ferske boken Ismonsteret, hvor foreldreløse Else må redde en svær mammut fra en grisk professor. Men det er jo ikke bare bare å komme seg usett gjennom Londons gater med en mammut på slep.

Lån David Walliams’ bøker på Karmøy folkebibliotek. Vi har har dem på både norsk og engelsk. Finn flere episoder i Bokfriminuttet her.