Charlie Drømmevandrer 1: Fangene i Adnafjell av Svein Tindberg.

Charlie (12 år) blir mobbet på skolen, og har bare en venninne der, Oda. Han bor sammen med faren sin, og han er klovn. Charlie er lav, håpløs i fotball, og får ikke til noe – bortsett fra én ting: Han er skikkelig god på å drømme! Charlie husker det han har drømt, og hver dag skriver han ned drømmene sine. I begynnelsen er de morsomme og kule, men de blir gradvis mørkere og skumlere. Dessuten oppdager Charlie at han via drømmene sine kan tre inn i en fantastisk, men farlig verden – Adnafjell.

Fangene på Adnafjell (som også er tittelen på første bok), er barn. Det er Charlie som må redde fangene i Adnafjell, og han har dårlig tid. Innen 1. 11 – “de dødes dag”, må de være reddet (merk at tallene 111 spiller en viktig rolle i fortellingen). I løpet av den korte tiden han har på seg, støter han på en rekke skumle skapninger: to hunder med et øye midt i pannen, en ulv som snakker på rim, en snakkende ravn, og ikke minst Sølvdronningen. Vil Charlie klare å redde barna innen 1.11?

Fortsettelsen på serien er allerede på trappene. Bok nummer to har fått tittelen Sølvdronningen.

Du kan låne Fangene i Adnafjell på Karmøy folkebibliotek, og høre vår omtale av den i podcastserien vår, Bokfriminuttet.