Møt Brageprisvinner Tore Kvæven

Liker du å lese romaner som du lærer historie av? Foretrekker du at bøker skal være spennende og handlingsdrevet? Hva med følgende ansats: Året er 1010 og et vikingskip ligger til havn i Roma for å drive handel. En krangel ender med at kapteinen blir drept og mannskapet lokkes til tokt til Afrikas indre for å finne en fønikisk skatt. Det er handlingen i Tore Kvævens debutbok Hard er mitt lands lov (2011). Hans nyeste bok, Når landet mørknar (2018), trollbandt både anmeldere og lesere i beskrivelsen av det harde livet på Grønland i norrøn tid. Psykiater Jone Schanche Olsen møter forfatteren til samtale om bøkene.

Om ”Hard er mitt lands lov” (2011): ”… et imponerende debutarbeid …et stort og troverdig persongalleri, med en nesten overmenneskelig grønlandsk hovedperson som omdreiningspunkt” (Klassekampen).

Om ”Når landet mørknar” (2018): ”… ein stor forfattar i ein sjanger som er heller sjeldan i vår tid. … Det gjekk ikkje lang tid før eg vart fanga.” (Fædrelandsvennen)

Arrangementet er en del av Bokåret 2019. Et samarbeid mellom Rogaland fylkesbibliotek, Norheim kulturhus og Karmøy folkebibliotek.

Arrangementet er gratis.