Åpningsfest av utesjakkbord

Vi har fått et flott utesjakkbord fra Sjakk&Samfunn. De fikk midler fra Gjensidige stiftelsen, SR-stiftelsen og Sparebank stiftelsen 1 Østfold Akershus. I den anledning skal vi ha åpningsfest mandag 28. November kl. 17.00.

Vi er så heldige at sjakkprofilen, Øystein Brekke, kommer hit. Han har erfaring som spiller, instruktør, trener, leder, arrangør, dommer, journalist og forfatter. Blant annet er han forfatter av 20 sjakkbøker, internasjonal dommer i FIDE siden 1980. Han har også annenplass i NM lynsjakk i 1986.

Program for kvelden: Øystein Brekke vil ha en drøy halvtimes bildeforedrag om “Sjakk på Karmøy og i resten av verden”. Det blir vist minner fra blant annet fire ulike NM i sjakk på Karmøy fra 70-90 tallet. Det blir også en liten bolk med sjakktips for hobbyspillere.

Det blir også anledning til å kjøpe bøker og få dem signert.

Haugaland sjakklubb vil også være til stede. De vil ha en simultan turnering hvor en av de dyktigste i klubben vil spille mot de som melder seg på.

Passer for barn, unge- og voksne.

Sjakkbrikker til utebordet kan lånes på bibliotekets åpningstid og leveres tilbake samme dag. Dere kan også ta med dere sjakkbrikker hjemmefra og spille på utesjakkbordet.

John Arve Hveding vil klippe snora og si noen ord ute ved sjakkbordet.