Elastico av Michael Stilson, tegnet av Luis Guaragna.

I denne boken, som er en tegneserieroman, møter vi vennene og lagkameratene Ibrahim (Ibra) og Oscar. De spiller på samme lag. Nå har oppstått en splid mellom dem, og de er blitt rivaler både på og utenfor banen.

Michael Stilson har tidligere skrevet tre fine, kritikerroste romaner om fotball: Bare spille ball, Alene gjennom, og Kampfikseren og han var også involvert i skrivingen av NRK-serien Heimebane.

Elastico er en veldig fin tegneserieroman om fotball, vennskap, rivalisering og forelskelse. Kroppsfokus er også et tema.

Etter en sleivete kommentar fra Oscar, blir Ibrahim oppsatt på å komme i bedre fysisk form, perfeksjonere fotballferdighetene sine, og å nå målet sitt om å bli tatt ut til landslaget. Dette går også ut over vennskapet han har med Albert, som ikke utmerker seg på fotballbanen, men som har andre kvaliteter.

Tegningene i boken er fargefylte, actionpregete, varierte. De spiller fint på lag med teksten, og kompletterer fortellingen. Vi håper på en fortsettelse – avslutningen på boken gir rom for det.

Lån Elastico på Karmøy folkebibliotek, og lytt gjerne til vår anbefaling av den eller andre bøker for barn og unge i podcastserien vår, Bokfriminuttet.