Olympen (2020) av Sofi Hjort

Nydelig illustrert faktabok om gresk mytologi.

Olympen er gudenes bolig, og Zevs er den øverste herskeren over både mennesker og andre guder. I denne boken kan vi lære om ham, hans kloke datter Athene, Zevs’ far Kronos, og Zevs’ brødre. Du sikkert også hørt om Afrodite, Poseidon og Hera. I alt vil du lære om 12 greske guder, og henge med på spennende og morsomme eventyr i den greske gudeverdenen. Hva er Pandoras eske, og hva hendte egentlig da Thesevs gikk inn i labyrinten for å bekjempe det mektige Minotaurus-monsteret?

Omslaget på Olympen er innbydende med en høy, mørk, muskuløs drakedreper som smiler mot deg på omslaget. Hvem kan dette være blant gudene?

Illustrasjonene i boken er vakre og kraftfulle med en artig snert. Både gresk, romersk og norrøn mytologi er spennende å lese om. Du finner bøker om disse emnene både blant bildebøkene, faktabøkene og romanene på barne- og ungdomsavdelingen. Dersom denne boken fenger, kan du også kose deg med Åsgard av samme forfatter. Den handler om nordisk mytologi.

Du kan låne Olympen og Åsgard på Karmøy folkebibliotek, og lytte til vår anbefaling av den i podcastserien Bokfriminuttet.