Johnny 777. Mission 1: Rio de Janeiro av Bjørn Sortland

En ny helt fra… eeehh… Indre Gnurtedal.

Bjørn Sortland er klar med en ny serie actionfylte krimbøker. Vi introduseres for 13 år gamle Jon, som er nyinnflyttet til Indre Gnurtedal (ja, det er et oppdiktet sted). Jon har ingen søsken, har ikke skaffet seg venner på dette kjedelige stedet uten internettilkobling, men han driver med parkour. Jon har den søte Emma i kikkerten, men interessen er dessverre ikke gjensidig.

Så en dag tar livet en helsprø vending. Jon trekkes inn i en svart bil, og enten han vil eller ei skal han nå på oppdrag for den hemmelige organisasjonen EHO under dekknavnet Johnny 777! Han må samarbeide med en fantastisk og farlig Ninja-Prinsesse. Hun er visst døv. Det er faktisk også Emma på skolen. Kjenner de hverandre, mon tro?

Nå skal uansett disse nybakte hemmelige agentene på oppdrag i Brasil for å stanse landets gale president som har skumle planer. Johnny 777 må kidnappe presidentens høyt elskede katt, Fidel Castrate, slik at EHO kan bruke pusen som pressmiddel for å få presidenten til å skjerpe seg. Det er nokså ville greier, her er det mye dramatikk og forviklinger. I tillegg er det jo ganske morsomt!

Bøkene om Johnny 777 kan lånes på Karmøy folkebibliotek. De neste bøkene i serien er Mission 2: Hong Kong og Mission 3: Moskva – de kommer snart!

Du kan lytte til vår anbefaling av Mission 1: Rio de Janeiro i podcastserien vår, Bokfriminuttet.

NB! Bjørn Sortland har også skrevet serien Kunstdetektivene og Kepler62-serien sammen med Timo Parvela, for å nevne noen. De kan du også låne på biblioteket.