Greta Thunberg av Maria Isabel Sanchez Vegara

Denne lille biografien om Greta Thunberg er en del av bildebokserien “Små folk, store drømmer“. Dette er gjennomillustrerte faktabøker som utforsker livene til enestående mennesker som har utmerket seg innen kunst, design, vitenskap, aktivisme eller lignende. Tenk at Greta Thunberg har fått sin egen biografi allerede som tenåring! Hvis du av en eller annen merkelig grunn ikke har fått med deg hvem Greta Thunberg er, så er det kanskje best at du tar en kikk i denne boken.

Greta Thunberg er fra Sverige. Da hun fikk forståelsen av hvor ille det står til med klima og forurensning her på kloden, sluttet hun å snakke. Hun ble helt stum av forundring over at de som sitter med makten rundt om i verden ikke gjorde alt i deres makt for å redde kloden vår. Vel, slik er verden, men Greta bestemte seg for å streike for å få til en forandring. Nå hadde ikke Greta noen jobb, men hun holdt skolestreik. Dette ble lagt merke til, og siden mange andre barn og voksne rundt på kloden også synes det er skummelt med all forurensningen, begynte også andre barn med skolestreik, for å få klimasaker høyt opp på agendaen i maktapparatet. Greta hadde startet en global bevegelse!

Sjekk også ut bildeboken om Greta Thunberg – Greta og kjempene av Zoë Tucker.

Du kan låne boken på Karmøy folkebibliotek, og dessuten høre vår anbefaling av den og flere bøker i podcasten vår, Bokfriminuttet.