Ingenlund-serien av Jessica Townsend.

Vunder – kraften som kan brukes til både godt og ondt. 

Fantasy og Science Fiction er sjangre som ofte på finurlig vis speiler og kommenterer den tiden vi selv lever i. Ingenlund-serien er intet unntak. I disse bøkene får vi oppleve fantasyuniverset Ingenlund hvor alt kan skje. Og det kan det jo i den virkelige verden også. Det er heltinnen vår, Morrigan Kråkh, som havner i Ingenlund. Og godt er det, for alternativet er døden, og Morrigan er bare 11 år gammel.  

Hvordan dette har seg, må du nesten lese selv, men Ingenlund er i alle fall et underlig sted, hvor bygninger vokser og krymper, hvor det er drager med drageriddere, vunderdyr og dessuten mulig å reise mellom forskjellige verdener på magisk vis. Og selv om Ingenlund først blir Morrigans redning, er det ikke sikkert hun er helt trygg der på sikt. 

Det er selvsagt kampen mellom gode og onde krefter som står sentralt i bøkene, og dessverre er ikke engang Morrigans egen familie helt på det godes side. Den verste skurken i bøkene er Esra Skrall, som ønsker å bruke vunderkraft for få all makt og gjøre alle andre til slaver. 

Morrigan får heldigvis en god venn i dragerytteren Hagbart og den snakkende katten Fenestra. På sitt lag har Morrigan dessuten Jupiter Nord, som reddet henne fra døden, og som ordner med at Morrigan er med i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Men da må Morrigan læres opp, og dessuten bestå Bokprøven, Jaktprøven, Fryktprøven og Oppvisningsprøven. Fra før av har Morrigan ingen spesielle evner, så hvorfor har Jupiter valgt henne ut? Hva er egentlig Morrigans gave og kall?  

Den tredje boken i serien, Hulfeber, kan minne skrekkelig mye om jordkloden anno 2020, med smittespredning, nedstengning, frykt og jakten på en kur. I det hele tatt er dette en velskrevet, spennende og tankevekkende fantasyserie. 

Du kan låne serien på Karmøy folkebibliotek. Lytt gjerne til vår anbefaling av den i vår podcastserie Bokfriminuttet