Spillsmaking i høstferien

Kan vi by på en smaksprøve av noen av tidenes beste norske dataspill?

Mandag 10. oktober kl. 17:30 åpner Karmøy folkebibliotek dørene for en kveld med Spillsmaking i Kopervik. Spillene som står på menyen denne kvelden er Owlboy, Manual Samuel og My Child Lebensborn.Vi håper det smaker!

Owlboy

Et kjærlighetsbrev til pixelkunst; et eventyr som har tatt 10 år å utvikle!
Endelig kan vi kaste vekk den unnskyldende bisetningen «bra til norsk å være»; Owlboy er nemlig et glimrende spill uansett målestokk, skriver Gamer.no og kaller det samtidig det beste norske spillet siden Funcoms pek-og-klikk-klassiker fra 1999, Den lengste reisen. Spill som den stumme ugla Otus på oppdagelsesferd høyt oppe i skyene.

Manual Samuel

Når bortskjemte Samuel dør og får en utfordring fra selveste Døden som kan bringe ham i live igjen, bare han greier å kontrollere nær sagt alle kroppsfunksjoner i 24 timer uten hjelp fra muskelminnet sitt, da står Sam foran sitt (u)livs desidert største utfordring. Hjelp Sam å gjenerobre livet sitt gjennom en hysterisk fortelling om kjærlighet, frelse og om død.

My Child Lebensborn

Norge, 1951: Du er adoptivforelder til Klaus eller Karin, et syv år gammelt krigsbarn født fra Lebensborn-prosjektet. Hva gjør du når hatet mot den tyske okkupasjonsmakten går utover barnet ditt, og hvordan kan du hjelpe når hen ikke forstår hva det er som skjer? Ta umulige valg og balanser arbeid, barnestell og fritidsaktiviteter i dette Tamagotchi-inspirerte spillet om et av Norges etterkrigshistories mest skammfulle kapitler. BAFTA-prisvinner i kategorien «Games Beyond Entertainment»