En krigsseilers kamp – Oddvar Schjølberg

Forfatter Oddvar Schjølberg har vært engasjert med dokumentasjon om krigsseilerne siden 1990. Både gjennom reiser, radioprogram, TV-innslag og bøker. Hans første bok om krigsseilere kom på markedet i 2004. Siden har det blitt i alt 28 bøker – hvorav 8 handler om krigsseilere. Nå kommer han til Karmøy folkebibliotek for å fortelle om sin siste bok og om krigsseilerne.

Den siste boka hans handler om Norman Bendix som var en av de unge sjøfolka som dro ut i 1939, og han kom ikke hjem før høsten 1945. Han opplevde flere bombeangrep og havnet midt opp et av de verste sjøslaga under krigen. Skipet ble tatt i arrest i Afrika, men han og flere andre klarte å rømme i en stjålet livbåt og rodde over Middelhavet til Spania. Kom seg videre og ut i konvoifart. Var med i 49 konvoier over flere farlige havstrekninger, men han klarte seg på utrolig vis.

Stikk innom biblioteket fredag 14. oktober kl. 13 og få med deg noen av historiene.