Frøbiblioteket

Lån – dyrk – høst – lever

Nå kan du snart låne frø på biblioteket, og dyrke dine egne planter hjemme. I 2023 ønsker vi å åpne et frøbibliotek på Karmøy folkebibliotek. Frøbiblioteket er et samarbeid mellom Karmøy Hagelag og Karmøy folkebibliotek.
Frøbiblioteket er et tilbud for alle hobbygartnere, enten man har en potte på balkongen, en dyrkningskasse eller hage.

Ordningen fungerer slik:
Lån frø på biblioteket og så dem hjemme. Når høsten kommer, prøver du å sanke frø fra planten du har dyrket, eller planter du har fra før. Frøene leverer du til biblioteket, slik at andre kan låne dem året etter.

Har du frø du vil donere?
I første omgang samler vi inn frø, så har du noen til overs tar vi gjerne imot! Legg gjerne frøene i et kaffefilter eller papir slik at de ikke råtner, eller du kan komme innom biblioteket å hente flere frøposer som vi har laget. Husk å merke med navn på hvilke frø du har samlet. Frø kan leveres i åpningstiden på alle våre avdelinger, eller til styremedlemmer i Karmøy Hagelag. Ordningen er basert på tillit.

Lurer du på noe?
Ta kontakt med  Karmøy folkebibliotek: ekv@karmoy kommune.no eller
Karmøy Hagelag: tovevaksdal@gmail.com

Det n orske hageselskap logo