Bli med på Norges kuleste lesekampanje!

Sist oppdatert 11. april 2019 17:45

Les bøker, få poeng og vinn kule premier. Sommerles er Norges største og kuleste digitale lesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse

I år er Karmøy folkebibliotek med på den nettbaserte nasjonale lesekampanjen Sommerles!

Sommerles gjør det gøy å lese og kampanjen varer fra 1. juni til 31.august. Det er mulig å melde seg på så lenge den varer.

Hvordan delta på Sommerles?

Registrer deg på sommerles.no, og les så mye du orker i løpet av sommerferien. På nettsiden registrerer du bøkene, får lesetips, løser oppgaver og du kan også følge med på hva vennene dine leser. Hver uke får du tilgang til ett nytt kapitel i en spennende sommerles-fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Her er det også oppgaver du kan løse for å få høyere XP (poeng). For hver bok du leser og registrerer på , får du XP og går etter hvert opp i nivå.

Uansett hvor raskt eller sakte du leser kan du delta. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv!

Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, lese bøker på annet språk eller du kan bli lest for av en voksen. Og selvsagt har vi premier! Du kan få kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Alt dette kan du lese mer om på sommerles.no sine sider.

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no

Den er laget for å motivere flest mulig barn til å lese så mye de får til i løpet av sommerferien.

Det skal være gøy å være med på Sommerles og kampanjen er selvfølgelig gratis!

Bibliotekene jobber aktivt med lesestimulering gjennom hele året og barn som leser jevnlig, opprettholder leseferdighetene sine. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, kan stille med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi håper derfor at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å bli med.

Nettsiden fungerer bra på mobil, nettbrett og PC.

Kodeord

For å inspirere barna til å ta turen til biblioteket flere ganger gjennom sommeren, opererer vi med et kodeord for hvert kapittel i Sommerles-fortellingen. Kodeordet skrives ut på et ark som henges opp i biblioteket, og barna noterer seg kodeordet, fyller det inn på nettsiden og får da ekstra XP og troféer.

Sommerles er en flott lesekampanje som er lett å bruke uansett hvor dere oppholder dere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info – eller besøk Karmøy folkebibliotek!