Vaffeldagen

Sist oppdatert 25. mars 2019 09:25

I dag, mandag 25.03, er det den store vaffeldagen. Både nasjonalt og rundt omkring i Europa. Mens vi i Norden feirer med de tynne hjerteformede vaflene, så er det gjerne de tykke belgiske i resten av Europa og verden.  Vaffeldagen er opprinnelig svensk, og historien forteller at det var en lettere språkforviklinger som døpte dagen.  25 mars er nemlig jomfru Marias budskapsdag. Som er den dagen hun fikk vite av englene at hun skulle føde Jesus-barnet. Denne dagen er også kjent som «Vårfrudagen», som med litt slurvete uttale ble til «Våffeldagen».

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på vafler, og de aller fleste har «sin» oppskrift som de sverger til. Og vaffeljernet? Det kan brukes til så mye. Både til kylling, omeletter og mer. Og har du brukt vaffeljernet ditt til noe annet, så finnes det til og med en vaffelvaskeoppskrift.

Vaffeljernets hemmeligheter er en utmerket bok om du har lyst å prøve og lage andre ting en vafler i vaffeljernet.

Lyst å prøve nye vaffeloppskrifter? Jeg elsker vaffel

Du kan lese mer om vaffeldagen her: https://vaffeldagen.no
Lyst å prøve vaskevaffel? https://www.dinside.no/bolig/prov-en-vaskevaffel/61307276